......................................

 

Ik was ontslagen na een reorganisatie en ik moest op zoek naar ander werk. (Jaartal 2010)

Sollicitatiegesprek was gepland op woensdag om 13 uur in de Bijlmer. Functie: Service medewerker, die ik graag wilde hebben, omdat ik goed met klanten kan omgaan. 

Ik wilde deze functie en had me goed voorbereid. Wat ik wilde vertellen en waarom ik de juiste vrouw op de juiste plaats zou zijn? Je moet weten ik had me in het adres niet goed voorbereid en daardoor kwam ik te laat binnen. Het bedrijf had in de Bijlmer 5 verschillende kantoren en ik had er drie gezien. Het laatste kantoor had ik de receptioniste gevraagd te bellen om te zeggen, dat ik onderweg was. 

Ik werd begeleid door de secretaresse naar de ruimte. Ze zag dat ik nerveus was. “Goh dat kan iedereen gebeuren’ in mezelf ‘dacht ik NEE, als je te laat ben kun je het vergeten!’ 

Ik kwam binnen gaf ze een hand ging zitten en begon mijn verhaal te vertellen. Wat ik had gedaan en waarom ik de juiste vrouw voor deze functie was. Soms, ken je dat gevoel: ‘je zit in een film er klopt iets niet’ Ik zag ze kijken en knikken en ik dacht er gaat iets verkeerd. 

Snel dacht ik terug en kwam erachter dat ze zich nog niet hadden voorgesteld. Ik dacht het hardop ze keken me aan en… ‘We lachten samen’. De vrouw keek me aan en zei: ’Je CV klopt precies zoals je bent. Enthousiast. ‘ Het ijs was gebroken. Ik vroeg wanneer ik kon beginnen. 

Niet alle sollicitatiegesprekken gaan zo, dat weet ik. Wat ik wel heb geleerd is dat jij het kunt veranderen. 

Door in het gesprek met je vragen en de manier hoe je benaderd wordt aandacht te geven. Kun je beslissen of deze baan voor jouw is!

Ik heb een programma voor je ontwikkeld 6 maanden. Waarin je, in stappen leert hoe je dit kunt toepassen? Bij het solliciteren of veranderen van baan binnen het bedrijf. Schrijf je in. 

My own strength (loopbaan) 

 

My Own Strength (loopbaan)

Heeft u een vraag?